Dowiedz się więcej O naszym menu
          
            
            
              
              Lunch dnia
            
            
          
        
        - 
    
    
      Zestaw 1 lunch dnia 30.10.2025Zacierkowa + udko pieczone z kurczaka z opiekanymi ziemniakami i surówką
- 
    
    
      Zestaw 2 lunch dnia 30.10.2025.Zacierkowa + spaghetti bolognese
- 
    
    
      Zupa dnia 30.10.2025Zacierkowa
- 
    
    
      Lunch dziecięcy 30.10.2025.Spaghetti bolognese
          
            
            
              
              Zakąski zimne
            
            
          
        
        
        Zakąski podawane z chlebem i masłem
      
    
    
  - 
    
    
      Tatar wołowytatar z siekanej polędwicy wołowej z żółtkiem, cebulą cukrową, korniszonem, siekanymi maślakami i oliwą z lubczykiem
- 
    
    
      deska piwoszaskrzydełka kurczaka, żeberko, cebulka, ziemniaczki zapiekane, salsa pomidorowa, sos tzatziki.
- 
    
    
      Śledź na dwa sposobymatjas w śmietanie, oleju
- 
    
    
      Smalecdomowy smalec podany z kiszonym ogórkiem
          
            
            
              
              Zakąski gorące
            
            
          
        
        
        Zakąski podawane z chlebem i masłem
      
    
    
  - 
    
    
      Gulasz a'la Strogonowduszona wołowina z pieczarkami i papryką
- 
    
    
      Wątróbki kurzęcewątróbki drobiowe w sosie figowym podawane z duszoną cebulką i pieczonym jabłkiem
- 
    
    
      Placki ziemniaczane (4szt)z cukrem trzcinowym i gęstą śmietaną
- 
    
    
      Czosnkowe krewetki (7szt)krewetki na białym winie z czosnkiem i ostrą papryczką, serwowane z bagietką oraz masełkiem ziołowym
          
            
            
              
              Pierogi
            
            
          
        
        - 
    
    
      Mięsne (7szt)kraszone skwarkami ze słoniny
- 
    
    
      Z kapustą i grzybami (7szt)z duszona cebulą
- 
    
    
      Mięsne (14szt)kraszone skwarkami ze słoniny
- 
    
    
      Z kapustą i grzybami (14szt)z duszona cebulą
- 
    
    
      Ruskie (7szt)ze śmietaną i różowym pieprzem
- 
    
    
      Ruskie (14szt)ze śmietaną i różowym pieprzem
- 
    
    
      Z kaczki (14szt)podane z musem jabłkowym i żurawiną
- 
    
    
      Z kaczki (7szt)podane z musem jabłkowym i żurawiną
- 
    
    
      Z dyni (7szt)podane z serem ricotta oraz prażonymi orzechami włoskimi
- 
    
    
      Gnocchi z grzybamipodane z sosem grzybowo-śmietanowym
          
            
            
              
              Sałaty
            
            
          
        
        - 
    
    
      Po greckuświeże warzywa z oliwkami podane z grecką papryką w sosie winegret ze słusznym kawałkiem sera feta
- 
    
    
      Velvetpieczony burak, ser kozi, gruszka, orzech włoski karmelizowany w miodzie oraz mus mango
- 
    
    
      A'la Cezarkawałki piersi kurczaka podane na liściach sałat z serem bursztyn z kruszonką z wędzonego boczku w dressingu anchovies
          
            
            
              
              Polewki
            
            
          
        
        - 
    
    
      Barszcz czerwony czystyna zakwasie z majerankiem
- 
    
    
      Barszcz czerwony z uszkamipodany z ręcznie robionymi uszkami mięsnymi
- 
    
    
      Rosół staropolskiz różnych mięs warzony, podany z domowym makaronem i solidną porcja wołowiny
- 
    
    
      Rosół po litewskuz różnych mięs warzony, podawany z kołdunami
- 
    
    
      Flaki po staropolskutradycyjne flaki wołowe z majerankiem i czosnkiem po staropolsku
- 
    
    
      Zupa dniazapytaj kelnera - zupy dnia nie są serwowane w weekend
          
            
            
              
              Biesiadnie
            
            
          
        
        - 
    
    
      Kaczka z piecapół kaczki pieczonej z jabłkiem i żurawiną na domowych kopytkach z zasmażanymi buraczkami i musem z żurawiny
- 
    
    
      Żeberkażeberka w sosie musztardowo-miodowym podane z zasmażaną kapustą i zapiekanymi ziemniakami
- 
    
    
      Policzki wieprzowekruche policzki wieprzowe w sosie własnym z tłuczonymi ziemniakami i marynowanymi, pieczonymi burakami w occie jabłkowym i miodzie lipowym
- 
    
    
      Golonkaw piwie pieczona z chrupką skórką na kapuście zasmażanej podana z chrzanem, musztardą i ziemniakami opiekanymi
- 
    
    
      De volaillepanierowana pierś z kurczaka zawijana z masłem, podana z opiekanymi ziemniakami i surówką sezonową
- 
    
    
      Po zbójuplacek z tartych ziemniaków z gulaszem wołowym
- 
    
    
      Schaboszczakkotlet bity ze schabu z tłuczonymi ziemniakami i mizerią inaczej
          
            
            
              
              Dodatki
            
            
          
        
        - 
    
    
      Buraczki
- 
    
    
      Kapusta zasmażana
- 
    
    
      Frytki
- 
    
    
      Ziemniaki opiekane
- 
    
    
      Surówki
- 
    
    
      Mizeria
- 
    
    
      Frytki z batatów
          
            
            
              
              Dla najmłodszych
            
            
          
        
        - 
    
    
      Pomidorówkazupa na delikatnym bulionie drobiowym z domowymi kluseczkami
- 
    
    
      Delikatny rosołekz domowymi kluseczkami
- 
    
    
      Polędwiczki z kurczakakawałki kurczaka w towarzystwie domowych frytek oraz surówki z marchewki i jabłka
- 
    
    
      Naleśniczkiz twarożkiem na słodko
- 
    
    
      Kluski leniwez serem, musem owocowym i bułką tartą
          
            
            
              
              Dla łasuchów
            
            
          
        
        - 
    
    
      Jabłecznikdomowe ciasto z jabłkami, gałka lodów waniliowych i bitą śmietaną
- 
    
    
      Sernikna czekoladowym spodzie z polewą z białej czekolady
- 
    
    
      Deser lodowyz owocami i bitą śmietaną
 
        
      
     
   
         
         
        